Savulohi Nallepiirakka
Alkuperäinen ohje Nallepiirakkan on kinuskikissan blogista, itse olen muokannut piirakan gluteenittomaksi ja täytteet savulohelle sopiviksi.
1,5 pak frian gluteenitonta lehtitaikinaa
Täyte:
1 dl keittämätöntä riisiä
500 g lämminsavulohta
1 tl suolaa
valkopippuria
sitruunapippuria
1 rkl sitruunamehua
tillisilppua
150 g yrttituorejuustoa
Koristeluun:
2 sämpylää (tietenkin gluteenittomia)
2 mustaa oliivia
1 kirsikkatomaatti
Voitelun 1 muna.
Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla.
Keitä riisi melkein kypsäksi. Hienonna savulohi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta pieni osa irralleen kuonoa varten. Kauli 1/3 taikinasta ja levitä piirakkavuoan pohjaksi. Lusikoi täyte taikinan päälle, niin että täytettä on keskellä enemmän kuin reuonoilla. Kauli loput taikinasta kanneksi. Taittele reunat piirakan alle. Voitele munalla. Kauli kuonopala soikioksi ja laita piirakan päälle. Voitele munalla. Viillä veitsellä suu.
Paista 200 asteessa n. 50 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti