Ruokablogilistan kärjessä

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Savulohi Nallepiirakka

Savulohi Nallepiirakka

Alkuperäinen ohje Nallepiirakkan on kinuskikissan blogista, itse olen muokannut piirakan gluteenittomaksi ja täytteet savulohelle sopiviksi.

1,5 pak frian gluteenitonta lehtitaikinaa

Täyte:

1 dl keittämätöntä riisiä
500 g lämminsavulohta
1 tl suolaa
valkopippuria
sitruunapippuria
1 rkl sitruunamehua
tillisilppua
150 g yrttituorejuustoa

Koristeluun:

2 sämpylää (tietenkin gluteenittomia)
2 mustaa oliivia
1 kirsikkatomaatti

Voitelun 1 muna.

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla.
Keitä riisi melkein kypsäksi. Hienonna savulohi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta pieni osa irralleen kuonoa varten. Kauli 1/3 taikinasta ja levitä piirakkavuoan pohjaksi. Lusikoi täyte taikinan päälle, niin että täytettä on keskellä enemmän kuin reuonoilla. Kauli loput taikinasta kanneksi. Taittele reunat piirakan alle. Voitele munalla. Kauli kuonopala soikioksi ja laita piirakan päälle. Voitele munalla. Viillä veitsellä suu.

Paista 200 asteessa n. 50 min.

Anna jäähtyä. Laita oliivit silmiksi ja kirsikkatomaatti nenäksi ja sämpylät korviksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti