Gluteenittomat kakkutikkarit
Aloita suklaakakkumassan tekeminen edellisenä päivänä, että massa ehtii vähän kuivahtaa ennen kakkutikkarimassan tekoa.
Suklaakakkumassa:
50 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
1 muna
0,5 dl maitoa
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,25 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g rouhittua maitosuklaata (Panda)
0,5 dl kuumaa vettä
Kakkutikkarimassa:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl pehmeää voita
2,5 dl tomusokeria
130 maitosuklaata
130 g valkosuklaata
Strösseleitä tai kookoshiutaleita koristeluun.
kakkutikkaritikkuja tai puolitettuja puisia grillivarrastikkuja
Sekoita pehmeä voi, sokeri, muna ja maito keskenään. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää voiseokseen. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan. Paista 200 n. 20 min.
Anna suklaakakkupohjan seistä huoneenlämmössä yön yli.
Aloita kakkutikkareiden teko hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Murenna suklaakakkupohja ja sekoita siihen 100 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 rkl pehmeää voita ja 2,5 dl tomusokeria.
Pyörittele massasta palloja, sulata mikrossa n. 4 palaa suklaata. Upota tikkujen päät sulaan suklaaseen ja työnnä kakkutikkaripalloihin. Anna jäähtyä jääkaapissa n. 2 h.
Sulata loput suklaat vesihauteessa eri kattiloissa. Upota kakkutikkarit sulaan suklaaseen ja aseta hetkeksi jäähtymään pystyasentoon esim. korkeampaan juomalasiin. Suklaan hieman jähmetettyä koristele strösseleillä, suklaarouheella, kookoshiutaleilla tai jätä suklaa pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti