Ruokablogilistan kärjessä

tiistai 2. lokakuuta 2012

Gluteenittomat kaura-juustosämpylät

10 kpl

25 g hiivaa
4 dl laktoositonta maitoa
1rkl psylliumia
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
1/2 dl juoksevaa margariinia
50 g juustoraastetta
4,5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. sunnuntai)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet ja anna turvota noin 10 min.

Sekoita joukkoon suola, siirappi, margariini ja juustoraaste. Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Parhaiten onnistut sähkövatkaimen taikinakoukkua apuna käyttäen.

Taikinasta tulee löysähköä joten itse olen jakanut taikinan leivinpaperoidulle pellille ja taputellut sämpylät muotoonsa jauhotetuilla käsillä. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta.

Kohota sämpylät lämpimässä paikassa 20 minuuttia ja paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti