Ruokablogilistan kärjessä

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Gluteenittomat voisarvet

(12 kpl)

2 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 muna
150 g voita
4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 muna voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva maidossa. Lisää psylliumi ja anna turvota n. 10 min. Lisää suola, muna ja puolet jauhoseoksesta. Vaivaa tasaiseksi monitoimikoneella, lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista. Kun taikina on tasaista voit lisätä loput jauhot ja jatkaa vaivaamista, kunnes taikina on tasaista. Laita taikina jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi leivinpaperin päällä. Leikaa taikina kuuteen suorakaiteen muotoiseen osaan ja leikaa vielä jokainen suorakaide kahtia kulmasta kulmaan. Kääri sarviksi aloittaen leveimmästä puolesta. Voitele sekoitetulla munalla. Paista 250 asteessa n. 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti